Foto - Street -utomhuskurs i fotografi, systemkamera grundkurs

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
18 timmar
2023-03-28 18:30
2 170 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Detta är en kurs för dig som vill lära dig hur din systemkamera fungerar och hur man tar bra bilder i Street och utomhusmiljöer.

Innehåll

Detta är en kurs för dig som vill förstå kamerans grundinställningar, medan vi övar i en ny miljö varje vecka.
Vad innebär begrepp som bländare, slutare, brännvidd, ISO, skärpedjup, vitbalansering och JPEG? Detta reder vi ut under kursens gång. Vid varje kurstillfälle söker upp en utomhus miljö där vi övar våra nya kunskaper och så att vi får nya spännande fotografier. Vi går igenom kamerans olika funktioner och ser hur inställningarna påverkar våra foton. Vi lär oss även grunderna i bildkomposition och hur ljuset påverkar bilden när vi är ute och fotograferar. Varje vecka startar vi i vår sal om vi inte har bestämt något annat veckan innan.

Mellan de olika kurstillfällena får du även med dig uppgifter hem som som du sedan tar med och får feedback på av gruppen.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Vår kursledare har en Master inom fotgrafi vid Akademin Valand i Göteborg och Oscar Collin har bakgrund inom dokumentär fotografi och driver även eget företag. Parallellt med det har Collin även arbetat med personlig fotoprojekt som efter utbildning på Valand blivit hans primära sysselsättning.

Kursmaterial
Du tar med en systemkamera eller kompaktsystem kamera med manuella inställningsmöjligheter. Ta även med tillhörande instruktionsbok

Bra att veta
Kontrollera att din kamera har manuella inställningsmöjligheter innan du anmäler dig till kursen
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Foto - Street -utomhuskurs i fotografi, systemkamera grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Foto - Street -utomhuskurs i fotografi, systemkamera grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner