Visa kurser.se som: Mobil

Fisk och skaldjur

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Trollhättan
12 timmar
2021-11-11 18:00
1 295 SEK

Kursbeskrivning

Du får lära dig laga fisk och skaldjur till både vardag och fest, hur man filéar, olika tillagningsmetoder och smaksättningar.

Innehåll
Varje kurstillfälle lagar du en förrätt och en varmrätt. Du lär dig olika tillagningsmetoder, hur du filéar fisk och vilka tillbehör och smaksättningar som passar ihop. Vid kursens slut kommer du känna till hur man filéar, steker, kokar och tillagar fisk i ugn och hur du kombinerar med skaldjur. Du får även lära dig tillaga majonnäs och grundsåser.

För vem
Kursen vänder sig till alla så inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Tony Mortensen har arbetat sedan 1977 i restaurang- och hotellbranschen som kock, kökschef, restaurangchef, driftschef och som egen företagare. Idag arbetar han som konsult genom nordisk gastronomiservice. Han är född i Tromsö i nord-Norge och har ett stort intresse för nordisk mat och då naturlig mat lagad från grunden som han kommer att dela med sig under kursen.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för råvaror tillkommer, ca 120 kr/pers/gång, som betalas till kursledaren vid varje kurstillfälle. Ta med förkläde och diskhandduk. Du får utskrivna recept vid varje kurstillfälle och en sammanfattning vid kursens slut.

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fisk och skaldjur.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fisk och skaldjur!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner