Visa kurser.se som: Mobil

Fine dining - Matskolan för hemmakocken

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
40 timmar
2021-03-17 17:30
8 490 SEK

Kursbeskrivning

Matskola för dig som vill utveckla din matlagning. Du är redan hemmastadd i köket och vill vidare och laga mer fine dining rätter. Ledord är verktyg, tekniker, att välja råvaror, laga i säsong och kryddsättning. Dessutom menyplanering, inköp med mera.

Innehåll
Här lär du tänka både grundläggande kokkonster och fine dining. Vi kokar fonder, benar ur och finstyckar, skär grönsaker på olika vis. Rätt verktyg men framför allt den vassa kniven är viktig. Du får chans att pröva hur en sous vide funkar, att jobba med bl a temperaturer, konstistenser, texturer och emulsioner. Vi arbetar förstås med både fisk, kött och grönt. Bröd, soppor, förrätter, varmrätter och desserter med mera. Flera rätter varje tillfälle.

Upplägg
Kurs onsdag och torsdagskvällar med start 17/3, sedan 18/3, 24/3, 25/3, 31/3, 1/4, 7/4 och 8/4. Totalt 8 tillfällen.
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällarna avslutas alltid med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Du bör ha viss vana av matlagning och vill utveckla dina färdigheter.

Kursledare
Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diploma inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt både i restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fine dining - Matskolan för hemmakocken.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fine dining - Matskolan för hemmakocken!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner