Visa kurser.se som: Mobil

Fermentering - syra dina egna grönsaker

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Halmstad
3 timmar
2019-10-26 11:00
595 SEK

Kursbeskrivning

Att mjölksyra grönsaker är ett roligt, gott och nyttigt sätt att ta tillvara grönsaker. Mjölksyrning är konserverings- och förädlingsmetod som används för att bevara grönsakerna och samtidigt öka näringsinnehållet.

Innehåll
Du lär dig mjölksyrningens grunder och varför syrade livsmedel är en viktig del för hälsan. Du får även möjlighet att göra en egen surkål att ta med hem för lagring. Kursledaren går igenom hur man går tillväga och bjuder på tips och inspiration.

Kursen går under en sammankomst och motsvarar 3x45 minuter.

För vem
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ingredienser, smakprov och recept ingår i deltagaravgiften och finns på plats på kursen. Ta med en osthyvel, skärbräda, stor skål och en glasburk med lock som rymmer 600-700 ml.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fermentering - syra dina egna grönsaker.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fermentering - syra dina egna grönsaker!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner