Inga recensioner än

Diplomutbildning: Silversmide – smycken

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
98 timmar
Pris
9 975 SEK
Nästa kurstillfälle
1 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
98 timmar
Pris
9 975 SEK
Nästa kurstillfälle
1 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Detta är en grundläggande utbildning i silversmide på dagtid som ger dig teknik- och hantverkskunskaper i främst smyckestillverkning. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Innehåll
Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska delar och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från skissförslag till färdigt arbete. Du arbetar i de grundläggande teknikerna som sågning, filning, lödning, glödning, betning, slipning och polering. Du får också praktiska kunskaper om material, verktyg och maskiner. Tonvikten ligger på smyckeformgivning och den egna processen i formgivning inför arbetet i silversmedjan. I utbildningen ingår föreläsningar om smyckehistoria och nutida smyckekonst.

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

Utbildningens första två veckor omfattar både fredag och lördag kl. 09.00-15.15, därefter varje fredag kl 09.00-15.15. Utbildningen består av 14 kursdagar under totalt 13 veckor.

OBS! Vill du betala kursen närmare kursstart skall du välja Medborgarskolans faktura. Klicka på ”Visa mer” under betalsätt och där väljer du Medborgarskolanfaktura. Skriv i meddelandefältet om du vill delbetala.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Kursledare
Özay Emert är utbildad på HDK (Högskolan för design och konsthantverk) och har en magisterexamen i smyckekonst. Hon har även studerat på Mimar Sina Fine Arts University i Istanbul. Özay är yrkesverksam smyckekonstnär med egen verkstad. Hon har haft ett flertal utställningar med sina smycken och har också varit gästlärare på HDK.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Alla verktyg och material som behövs för utbildningen finns i vår välutrustade silversmedja. Vi arbetar främst i silver men du kan även välja ett andra övningsmaterial, till exempel koppar eller mässing. Både plåt och tråd används. Silvret vägs, skrivs upp och faktureras efter utbildningens slut. Silverpriset följer marknaden och ligger idag på 19 kr/gram. På materialfakturan tillkommer även en kostnad om 100 kr/kursdeltagare för förbrukningsmaterial såsom lod och sågblad.

Inför utbildningens start kommer du att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Bra att veta
För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på tre delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).

Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Josefine Östberg, tel 031 755 14 94 eller josefine.ostberg@medborgarskolan.se 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 september, 2023

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Diplomutbildning: Silversmide – smycken och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights