Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Diplomutbildning: Konst

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
98 timmar
2020-09-08 09:00
9 925 SEK

Kursbeskrivning

Detta är en grundläggande konstutbildning på dagtid med delmoment i bland annat måleri, teckning och skulptur. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre konstnärliga studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.


Innehåll

Utbildningen omfattar färglära, bildkomposition och ateljéstudier som stilleben. Teckningen innefattar studier i olika material som blyerts, kol och tusch.Övningar i komposition, arbete med ljus och skugga samt gestaltning av rum ingår. Vi studerar även konsthistoria och nutidskonst. Ett kurstillfälle ägnas åt krokiteckning och modellstudier

Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska moment och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från skissförslag till färdigt arbete.Lärarledd undervisningen är det under hela kurstiden. Kan du kompletteras med självstudier och självständigt arbete utanför den ordinarie lektionstiden är detta bra.

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Tonvikten ligger på måleri och teckning. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

Kursen omfattar en kursdag i veckan, tisdagar kl 09.00-15.15, under totalt 14 veckor.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre konstnärliga studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Kursledare

Nike Nilsson är utbildad vid Akademi Valand och Umeå Konsthögskola och har lång erfarenhet av undervisning i konstnärlig gestaltning. Bland annat som adjunkt i konstnärlig gestaltning på HDK-Valand, Göteborgs Universitet. Nike undervisar i flertalet visuella tekniker, material och metoder med utgångspunkt i att alla kan komma i kontakt med sitt kreativa sinne.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Till utbildningen behöver du införskaffa material som bland annat färger, blyertspennor, skissblock och penslar.

Inför utbildningens start kommer att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Bra att veta
För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på tre delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).

Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Elisabeth Riisager, tel 031-755 14 12 eller elisabeth.riisager@medborgarskolan.se

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning: Konst.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Konst!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner