Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning: Konst

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
98 timmar
2020-02-07 09:15
9 825 SEK

Kursbeskrivning

Detta är en grundläggande konstutbildning på dagtid med delmoment i bland annat måleri, teckning och skulptur. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre konstnärliga studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.


Innehåll

Utbildningen omfattar färglära, bildkomposition och ateljéstudier som stilleben. Teckningen innefattar studier i olika material som blyerts, kol och tusch. I skulpturen arbetar du med den tredimensionella formen efter skisser och teckningar som överförs till olika material. Övningar i komposition, arbete med ljus och skugga samt gestaltning av rum ingår. Vi studerar även konsthistoria och nutidskonst.

Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska moment och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från skissförslag till färdigt arbete. Det är bra om den lärarledda undervisningen kan kompletteras med självstudier och att du har möjlighet att arbeta självständigt utanför den ordinarie lektionstiden.

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Tonvikten ligger på måleri och teckning. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

Kursen omfattar en kursdag i veckan, fredagar kl 09.00-15.15, under totalt 14 veckor.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre konstnärliga studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Kursledare
Vår kursledare har en gedigen utbildning och har undervisat på konstskolor och i bild i flera år

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Till utbildningen behöver du införskaffa material som bland annat färger, blyertspennor, skissblock och penslar.

Inför utbildningens start kommer att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Bra att veta
För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på tre delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).

Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Elisabeth Riisager, tel 031-755 14 12 eller elisabeth.riisager@medborgarskolan.se

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning: Konst.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Konst!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner