Diplomutbildning: Foto

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
60 timmar
2023-09-20 10:00
6 995 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Detta är en grundläggande utbildning i fotografi på dagtid som ger dig bildkunskap och kamerateknik. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Kanske vill du rent av satsa på början av en ny karriär som fotograf? Eller är du intresserad av foto och vill lära dig att fota och redigera? Vår Diplomutbildning: Fotografi är en kurs för dig som vill utvecklas inom fotografier/fotografin/ som medium, både ur ett konstnärligt perspektiv men också samhälleligt.

Innehåll
Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska moment och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från temaförslag till färdigt fotografi.

Fokus ligger på bilden, på att utveckla din egen förmåga och kunskap för att få det resultat du vill ha med dina fotografier. Vi går igenom kamerans olika funktioner som bländare, slutare, brännvidd, ISO, skärpedjup, vitbalansering och JPEG och ser hur inställningarna påverkar våra foton. Ni lär er även grunderna i bildkomposition och hur ljuset påverkar bilden. Vi diskuterar fotografer och fotografier.

Under kursen kommer du ges veckouppgifter med olika teman, de sista veckorna kommer du få arbeta med ett personligt projekt. I utbildningen ingår också föreläsningar om fotografi. Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling. I kursen ingår även kritikklasser där vi i grupp diskuterar varandras arbeten.

OBS! Vill du betala kursen närmare kursstart skall du välja Medborgarskolans faktura. Klicka på ”Visa mer” under betalsätt och där väljer du Medborgarskolanfaktura. Skriv i meddelandefältet om du vill delbetala.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga/ fotografiska utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.
 
Kursledare
Vår kursledare har en Master inom fotgrafi vid Akademin Valand i Göteborg

Oscar Collin har bakgrund inom dokumentär fotografi och driver även eget företag. Parallellt med det har Collin även arbetat med personlig fotoprojekt som efter utbildning på Valand blivit hans primära sysselsättning.

 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ingår inte utan tillkommer. Du behöver själv ha med din digitalkamera.
Inför utbildningens start kommer att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Bra att veta
För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på tre delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).

Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Elisabeth Riisager, tel 031-755 14 12 eller elisabeth.riisager@medborgarskolan.se

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Diplomutbildning: Foto och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Foto!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner