Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Trollhättan
14 timmar
1 275 SEK
Kommande starter
Trollhättan
2019-11-03 18:00  
1 275 SEK
2019-11-05 19:30  
1 275 SEK
Läs mer och boka

Kursbeskrivning

För dig som är nyfiken på att lära dig mer om våra chakran i kroppen. Vi balanserar våra chakran med asanas (ställningar), pranayama (andningsövningar) och meditation som avslutas med en längre avslappning.

Om kursen
I yoga ser man på människan utifrån ett helhetsperspektiv, vi består av den fysiska kroppen och även av ett energisystem. Vi har sju stycken stora energicentra i kroppen som heter chakran. Genom att utöva yoga med asana (ställningar), pranayama (andningsövningar) och meditation påverkas de olika chakrana, de sprider kraft, öppnar upp cirkulation och energi i kropp och sinne. Avsikten är att få en bättre hälsa, välbefinnande och balans i livet. Vi avslutar med en längre avslappning.

För vem
För dig som är nyfiken på att lära dig mer om våra chakran i kroppen. För att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt bör du ha gjort yoga tidigare. Alla kan träna yoga oberoende av ålder och hälsotillstånd eftersom yoga anpassas till den enskilda personen. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar och det får aldrig göra ont. Vid graviditet däremot är det många övningar som inte är lämpliga att utföra utan vi rekommenderar kurs i gravidyoga.

Kursledare
Ulla Dyrssen är Internationellt Certifierad Yogalärare i Hathayoga och utbildad på ett ashram i Frankrike genom Sivananda Yoga Vedanta Center, världens största yogaorganisation och därmed certifierad av Yoga Alliance, USA. Ulla har också en internationellt certifierad utbildning i "Yoga and Stressmanagement" på samma ställe i Frankrike samt ytterligare en internationellt certifierad utbildning ”Exploring Wholeness with the Chakras” genom samma organisation i Österrike. Ulla har utövat Hathayoga sedan 2004, har fortbildat sig kontinuerligt och har även praktiserat Ashtangayoga och Kundaliniyoga samt avancerad meditation. Ulla har undervisat på Medborgarskolan sedan 2007.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag en fast kudde att sitta på och en filt. Yogamatta finns att låna.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10% rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Chakrayoga.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Chakrayoga!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner