Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Bokföring grundkurs

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Halmstad
30 timmar
2020-10-06 18:00
2 995 SEK

Kursbeskrivning

Bokföring är en bra grund att ha med sig om man funderar på att starta ett eget företag. Att ha kunskap om bokföringslagen, kontoplaner, kontosystemets uppbyggnad och funktioner samt olika redovisningsprinciper är en otrolig tillgång som skapar förståelse för företaget.

Innehåll
Du lär dig bokföringens grunder och får en förståelse för ekonomin i ett företag. Vi går tillsammans i gruppen igenom den dubbla bokföringens principer, kontosystemets uppbyggnad och funktion. Du får även lära dig att praktiskt sköta den löpande bokföringen liksom redovisning av moms, skatter och arbetsgivaravgifter. I slutet av kursen är målet att du har tillräckligt med kunskaper för att klara av den löpande bokföringen i ett mindre företag.

Kursen går en gång i veckan i tio veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

För vem
Du behöver inga förkunskaper.

Kursledare

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. I kursen använder vi oss av boken Bokföring från början.ISBN: 9789147099030 Boken finns att beställa på bland annat Bokus.com samt Adlibris.com.

Bra att veta
Ta med dig din egna bärbara dator, med bokföringsprogrammet VISMA installerat, till de sammankomster där vi arbetar med praktisk bokföring.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.                                    

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bokföring grundkurs.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bokföring grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner