Visa kurser.se som: Mobil

Baka bröd med surdeg, grundkurs

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Trollhättan
10 timmar
2021-10-02 10:00
995 SEK

Kursbeskrivning

Doften av nybakat bröd är underbar och ljuvlig! Lär dig grunderna i att baka surdeg. Vi arbetar med riktiga bageritekniker och du lär dig rätt sätt att hantera degen från början. Även du som bakat en del, får lära dig proffsens knep för att lyckas.

Utifrån rådande läge har vi begränsat antalet deltagare på kursen till max 6 deltagare. 

Innehåll
Lär dig att sätta en surdeg från start - hur går jäsprocessen till, hur ser kulturen ut? Här får du lära dig om vad som händer i degen, hur du kan smaksätta samt få idéer om varianter av bröd som serveras vid olika tillfällen.

Tillsammans bakar vi olika sorters bröd och vi kommer att göra en surdeg från grunden. Du får kunskap om hur du använder surdegen och vi diskuterar fördelarna med långa jästider, något du kan ha nytta av när du bakar både matbröd och kaffebröd.

Vi bakar också ett rågbröd men vi blandar i dinkel, en gammal kultursort, som höjer både smak och näringsvärde. Vi lär oss att handknåda och formge degen så att det blir vackra och individuella bröd. Bröden du bakat får du så klart ta med dig hem!

Du får också med dig lite naturliga jäsmedel och en surdegsstart av vete och en av råg, så att du kan fortsätta att baka hemma.

Kursdagar är lördag 2 oktober och söndag 3 oktober 2021.

För vem

Den här grundkursen vänder sig till dig som inte tidigare bakat matbröd eller som endast bakat matbröd med jäst.

Kursledare
Elisabeth Hermansson har flerårig erfarenhet av bakning och har arbetat på bageri. Kvalitet på mjöl är viktigt för både smak och resultat och Elisabeth använder uteslutande ekologiska mjöler.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för ingredienser tillkommer, ca 100 kr/person, som betalas till kursledaren. Medtag förkläde och diskhandduk. Du får utskriva recept.

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Baka bröd med surdeg, grundkurs.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Baka bröd med surdeg, grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner