Visa kurser.se som: Mobil

Baka bröd med surdeg grundkurs

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Skövde
6 timmar
2021-04-18 10:00
450 SEK

Kursbeskrivning

Doften av nybakat bröd är underbar och ljuvlig! Lär dig grunderna i surdegsbakning, du kommer även få kunskap om olika kultursorter för spannmål.

Utifrån rådande läge har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som gäller. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. 

Max 7 deltagare.

Om kursen
Tillsammans bakar vi olika sorters bröd. Vi gör en fördeg som vi sedan använder till brödbaket. Vi talar om fördelarna med långa jästider, något man kan ha nytta av när man bakar både matbröd och kaffebröd.

Vi bakar också ett rågbröd men vi blandar i dinkel, en gammal kultursort, som höjer både smak och näringsvärde. Vi lär oss att handknåda och formge degen så att det blir vackra och individuella bröd. Bröden du bakat får du så klart ta med dig hem!

Du får också med dig lite naturliga jäsmedel och en surdegsstart av vete och en av råg, så att du kan fortsätta att baka hemma.

För vem
Den här grundkursen vänder sig till dig som inte tidigare bakat matbröd eller som endast bakat matbröd med jäst.

Kursledare
Elisabeth Hermansson har flerårig erfarenhet av bakning och har arbetat på bageri. Kvalitet på mjöl är viktigt för både smak och resultat och Elisabeth använder uteslutande ekologiska mjöler.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för ingredienser tillkommer med ca 100 kr och betalas till ledaren vid kurstillfället. Ta med egen diskhandduk och förkläde. Du får utskrivna recept.

Viktigt!
Meddela eventuella allergier vid anmälan till kursen, använd meddelanderutan. OBS! På den här kursen bakar vi bröd som innehåller gluten.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

 

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Baka bröd med surdeg grundkurs.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Baka bröd med surdeg grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner