Visa kurser.se som: Mobil

Ashtangayoga nivå 2

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Vänersborg
12 timmar
2020-01-27 20:00
1 195 SEK

Kursbeskrivning

Ashtanga är den mest fysiska formen av yoga där ställningarna utförs i ett flöde, i samma ordning varje gång. Ställningarna synkroniseras med dynamisk andning och kan liknas vid en meditation i rörelse där man stärker, stretchar och balanserar kroppen.

Om kursen
Här fortsätter vi med andningsmetodiken och försöker hitta synkronisering av andningen med solhälsningarna, stående positioner, sittande positioner och avslutande positioner. Meditation och avslappning fördjupas. Teoretiskt går vi lite djupare in på positionernas verkan och syfte samt yogans 8 grundstommar. Här jobbar vi mer med att hitta flödet och inte lika mycket med tekniken i positionerna.

För vem
Det här är en fortsättningskurs för dig som gått nivå 1 eller tränat Ashtangayoga tidigare.

Kursledare
Annika Blixt är Hälsovetare och Medicinsk yoga instruktör via IMY (Institutet för Medicinsk Yoga). Hon har utövat yoga sedan 2001 och hon har varit kursledare på Medborgarskolan sedan 2005. Sedan 1996 driver hon Blixthälsa som egenföretagare och hon arbetar främst med utbildning i friskvård och hälsa samt som yogainstruktör och massör.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag en filt. Liggunderlag finns att låna, ta med yogamatta om du vill.

Bra att veta
Dusch och omklädningsrum finns.

Tänk på att inte äta någon stor måltid närmaste timmen innan Yogan och inte dricka för mycket alldeles inpå ett pass.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10% rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ashtangayoga nivå 2.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ashtangayoga nivå 2!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner