Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Ashtangayoga nivå 1

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Trollhättan
12 timmar
2020-10-20 17:30
1 245 SEK

Kursbeskrivning

Ashtanga är den mest fysiska formen av yoga där ställningarna utförs i ett flöde, i samma ordning varje gång. Ställningarna synkroniseras med dynamisk andning och kan liknas vid en meditation i rörelse där man stärker, stretchar och balanserar kroppen.

Om kursen
Vi går igenom andningsteknik och teknik för ställningarna (asanas). Hur ställningen börjar, hur den görs och hur den förenas med nästa ställning. Vi gör tillsammans stående, sittande och liggande ställningar som avslutas med vila och meditation. Vi jobbar varje gång med att fokusera på olika teman som t ex balans, koncentration och flöde i rörelserna. Genomgång av ställningar som visas i flera steg beroende på svårighetsgrad.

För vem
Kursen vänder sig till alla så inga förkunskaper krävs. Även du som tränat tidigare är välkommen.

Kursledare
Therese Przybyla började med Ashtangayoga i början av 2000-talet och hon var fast från första gången och skulle idag inte kunna klara sig utan yoga. Hon har gått en kortare utbildning i poweryoga som har stora likheter med Ashtangayogan. Hon har stor använding av den andningsteknik som finns inom yoga i sitt vardagliga liv, att kunna ta några djupa andetag för ökat välbefinnande. Hon är även utbildad massör.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag en fast kudde att sitta på och en filt. Yogamatta finns att låna.

Bra att veta
Tänk på att inte äta någon stor måltid 2-4 timmar innan yogalektionen.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10% rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ashtangayoga nivå 1.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ashtangayoga nivå 1!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner