Visa kurser.se som: Mobil

Aktier och fonder grundkurs

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Halmstad
24 timmar
2019-10-02 18:00
2 795 SEK

Kursbeskrivning

Aktiemarknaden är både en regional, svensk och en världsomfattande företeelse. Med de grundläggande kunskaperna som behövs för att komma igång med ett långsiktigt, regelbundet och lönsamt kan du enkelt skapa ditt egna sparande i aktier och fonder.

Innehåll
Du lär dig hur du ska gå tillväga för att skapa en aktieportfölj, förvalta och sälja aktier. Du lär dig även analysera och utvärdera enskilda aktier för att dina aktieplaceringar ska bli så framgångsrika som möjligt. Vi pratar om aktier och fonder som sparform och du får tips kring en aktiv portföljförvaltning. Vid kursens slut har du fått en god inblick i hur du kan fatta köp och säljbeslut av fonder och andra placeringsformer samt hur du utför en deklaration av aktieaffärer. Kursen går en gång i veckan under sex sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

För vem
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare 
Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi använder oss av Aktie- och Fondhandboken med ISBN: 9789189212336. Du beställer din bok enklast via bokus.com.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.                                    

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Aktier och fonder grundkurs.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Aktier och fonder grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner