Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örebro
10 timmar
2021-05-19 17:15
895 SEK

Info om Yoga Kroppspositiv yoga

Kroppspositiv yoga är yoga för alla och grundar sig i hathayogan. Passet tar tydligt avstamp i att yoga är för alla kroppar, oavsett kroppsform eller smidighet och är ursprungligen inspirerad av ”body positiv” rörelsen. Den lägger stor vikt vid anpassning av övningarna med hjälp av olika props (hjälpmedel).

Innehåll:

I passet kroppspositiv yoga använder vi oss av hathayoga som innehåller en en kombination av kroppsställningar (asanas), andningsövningar (pranayama) samt meditationer och lås (mudras och bandhas). Tillsammans bildar dessa olika beståndsdelar en helhet där vi lär oss att skapa balans i, men också mellan, kropp och sinne. Med hjälp av props som t.ex. block, filtar och kuddar anpassar vi övningarna efter våra kroppar så vi kan få yogans positiva effekt utan att tvinga oss in i positioner som gör ont och/eller hindrar vår andning. Hathayogan som yogaform är mjuk och välgörande och hjälper oss att varva ner, hitta oss själva och framförallt lyssna på våra kroppar.

En nybörjarklass innehåller lite av alla ovan beskrivna delar för att på ett skonsamt vis börja balansera vårt inre och yttre.

Upplägg

Kursen har 5 tillfällen, 1 tillfälle per vecka.

Förkunskaper

Här krävs inga förkunskaper. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar.

Kursledare

Klara Vading kom i kontakt med yogan tidigt men hade länge svårt att hitta rätt i sitt sökande efter en plattform att utöva den på. Efter en ryggskada med svår smärta som följd och lång tid med många hälsoproblem blev en 30-dagars utmaning vänner emellan räddningen. En god vän rekommenderade en online kurs och här hittade Klara en pedagogik som stämde med hennes behov och som ett plus blev hälsan bättre. Den smärta som tidigare varit konstant började sakteliga avta och livsglädjen började återvända. Idag är yogan den huvudsakliga delen i bibehållandet av en smärtfri vardag för Klara och hennes egna positiva erfarenhet av yogans välgörande effekter fick henne att vilja hjälpa andra att också finna dessa. Idag är hon mitt i sin utbildning för att bli internationellt certifierad yogalärare RYT200 enligt Yoga Alliance.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Obs! Medtag gärna egen yogamatta. Vi har omklädningsrum men inga duschmöjligheter. Vi har omklädningsrum men inga duschmöjligheter.

Friskvårdsbidrag
Till den här kursen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yoga Kroppspositiv yoga.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Yoga Kroppspositiv yoga!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner