Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Kursinformation
Karlstad
18 timmar
2020-08-26 19:15
1 500 SEK

Info om YinYoga

Välkommen till yinyoga. Yinyogan är stillsam och mindre dynamisk än den form vi vanligtvis förknippar med yoga (yangyoga). Dock är den utmanande både i kropp och sinne och en djup sensation skapas. Yinyogan är en fantastisk yogaform som öppnar upp kroppen på ett fantastiskt sätt och därigenom öppnar upp för ytterligare möjligheter.

Yinyogan jobbar med ligament, bindväv och fascia till skillnad från den klassiska yogan- yang- som har fokus på musklerna i sina övningar.
Varje muskel och varje organ omsluts av fascia. Om vi inte sträcker ut fascian; bindväven kommer du aldrig kunna sträcka ut muskeln heller.

Innehåll
Vi utför positioner som vi håller mellan 3-5 minuter som är koncentrerade till höfter, rygg och lite ben. Det är då vi kommer åt fascian istället för musklerna. Vi använder kuddar och filtar för att stötta kroppen i de olika positionerna. Behaglig musik spelas i bakgrunden.

Upplägg
Kurs en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella uppehåll på lov bestäms inom gruppen. Varje tillfälle är 75 minuter och klassen avslutas med meditation.

Förkunskaper
Alla kan komma men om du har artros i höfter kan det bli lite krångligt eftersom man vanligtvis är mycket begränsad i sin höft. Dock kan vi lösa positionen genom att modifiera eller hitta en annan position.

Kursledare
Hej, jag heter Madelaine Eriksson och kommer från Göteborg. Jag har yogat i ca 6 år och undervisat i 2. För mig har yogan en naturlig daglig funktion i mitt liv. Det behöver inte alltid vara så fysiskt men att man lär sig känna in vad kroppen behöver just nu, just idag.
Det började med att jag fastnade för filosofin i yogan att du duger som du är och sedan utgå från det när jag utförde den fysiska formen. Yogan har olika syften, olika former och ser olika ut för person till person och det tilltalar mig. Ofta gillar jag den fysiska delen när jag får utmana mig själv både fysiskt, mentalt och själsligt. Att bli fullt närvarande samtidigt som du blir stark, smidig och uthållig det är en fantastisk kombination.
Jag gick först en grundutbildning på 100 timmar och byggde på den ett år senare med 50 timmars anatomi. I mars 2017 kommer jag bygga vidare med 3 dagars fördjupning i Forrest yoga i vars syfte att grunda mig ytterligare som lärare/ inspiratör.
Jag gillar yoga som är kreativ, lekfull och där man får möjlighet att växa. Att praktiserandet kan se olika ut varje gång.
För mig är en bra yogalärare eller yogainspiratör, som jag hellre kallar det, en person är äkta och vill få andra människor att växa och må bra i sig själva.
Välkommen till min yoga.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inget kursmaterial behövs.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Ha gärna på dig ledig klädsel med en topp som inte kasar upp vid upp och nedåtvända rörelser. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslutande avslappning.
Tänk också på att inte äta för tätt inpå passet, utan låt det gärna gå runt 2 timmar innan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.  Går du fler yogakurser hos oss får du 10% rabatt på kurspriset.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!Går du fler yogakurser hos oss får du 10% rabatt på kurspriset.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om YinYoga.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera YinYoga!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner