Visa kurser.se som: Mobil

VISMA Löneadministratör

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Karlstad
15 timmar
2020-01-28 17:30
4 995 SEK

Info om VISMA Löneadministratör

Lär dig att självständigt sköta löneadministrationen i ett mindre företag eller att ingå i en grupp löneassistenter på ett större företag. Du får kunskaper i de löneadministrativa grunderna samt aktuella lagar och regler som styr arbetslivet. Vi arbetar med löneprogrammet Visma Lön 600.

Innehåll
I kursen får du lära dig allt du behöver för att kunna hantera löneadministrationen och få kunskap om de lagar och regler som gäller.
- Löneadministratörens roll
- Grundläggande arbetsrätt
- Löner och förmåner
- Sociala avgifter
- Olika former av ledighet
- Skatteavdrag
- Övertidsersättning och Ob-ersättning.
- Semesterhantering (teoretiskt)

Upplägg
Vi varvar teoretiska kunskaper med många praktiska övningar och beräkningar. En bra dialog i gruppen med många frågor och svar gör kursen än mer intressant och matnyttig. Varje deltagare har tillgång till dator och program, (Windows 7 med Office 2016 och Visma Lön 600). Tillgång till Visma Lön 600 hemma under kursens gång.

Förkunskaper
Grundläggande datakunskaper erfordras.

Kursledare
Conny Rosenhall har arbetat med Visma Spcs och arbetat med utbildning inom ekonomiadministration sedan år 2000 och gör det fortfarande i eget företag. Jag gillar att jobba med människor som är intresserade och vill något. Mitt motto är; ”utvecklas för hela livet”

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Räkna Lön 1 av Tiina Ranjbar Talari, Christina Vallin. ISBN 9789198203585. 

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi har även grund- och fortsättningskurser i bokföring.

Bra att veta
Det finns möjlighet att beställa ett kursintyg om du genomfört minst 75 procent av kursen. I kurstiden ingår 15 minuter paus.

I datasalen finns helt nya Intel Core i5, 2 x 2.7Ghz datorer med 8GB minne. Samtliga datorer har internetuppkoppling, Windows 10 och Office 2016 samt en projektor som visar lärarens dataskärm.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VISMA Löneadministratör.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera VISMA Löneadministratör!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner