Utsjöskepparintyg

Längd
30 timmar
Pris
2 950 SEK
Nästa kurstillfälle
23 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
30 timmar
Pris
2 950 SEK
Nästa kurstillfälle
23 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Utsjöskepparintyg

Detta är en kurs i långfärdssegling som ger dig de teoretiska kunskaper och färdigheter, om bland annat navigering, planering, meteorologi, säkerhet och sjömanskap, som krävs för att genomföra en längre resa med fritidsfartyg utmed Europas kuster.

Innehåll

  • Planering av långfärd
  • Båt och utrustning 
  • Tidvatten och tidvattenströmmar 
  • Navigering och nautiska hjälpmedel
  • Kommunikation 
  • Väderprognoser
  • Dokument och formaliteter 
  • Säkerhet och sjömanskap 
  • Hälsa och sjukvård


Upplägg
2 Helger 23-24 november samt 7-8 december kl. 09:00-16:00
Uppskrivning sker i samband med kursen inför godkänd examinator från NFB.

Kostnad för examination tillkommer och betalas på plats till kursförrättaren. Examinationskostnaden för utsjöskepparintyget är 500 kr.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har minskat våra gruppstorlekar, liksom anpassat lokaler så att rekommenderat avstånd kan hållas. Du kan delta i flertalet av våra kurser digitalt och online via videolänk. Vi bedriver även en del verksamhet
utomhus. Har du fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Förkunskaper
För att få framföra ett svenskt fartyg större än 12x 4 meter måste man minst ha kustskepparexamen.
För att kunna examineras i utsjöskepparintyget skall den sökande inneha Kustskepparintyg eller motsvarande kompetens. Mini ålder 15 år.

Kursmaterial
 Information kommer om vilken kurslitteratur du behöver ha med dig. Glöm inte att beställa övningssjökort 5055 över Engelska kanalen.

Observera att kursmaterialet INTE ingår i kurspriset. Invänta kallelse till kursen innan du köper materialet. Ta med till första kurstillfället.

Kursledare
Johan Bergsten har varit kursledare hos oss sedan 1989 och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Johan har jobbat på de stora haven i 11 år samt varit befälhavare på mindre passagerarfartyg sedan 1986, och har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar.
Johan har jobbat på sjöfartsverket i 6 år och driver sedan 2003 ett rederi i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt från Askersund.

Bra att veta
Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok om du skickar in den till NFB. Från och med våren 2022 så kan man hämta hem appen NFB Båtintyg på Mac App store eller Google Play butiken där alla intyg som man har tagit och kommer att ta är samlade. Hyr du båt utomlands är boken alternativt appen ett måste.

Det går att läsa mer om detta på NFB:s hemsida https://batlivsutbildning.se

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Utsjöskepparintyg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.