Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örebro
30 timmar
2022-11-19 09:00
2 950 SEK

Info om Utsjöskepparintyg

Det har blivit allt vanligare att ta sig ned till Medelhavet med egen båt. Utsjöskepparintyget omfattar det du behöver känna till för att göra denna färd säker. Tidvattenberäkningar, utrustning, nautiska publikationer, radiotrafik, kanalresor m m ingår i kursen. I fritidsbåt på dessa vatten är det nödvändigt att känna

Innehåll
Här lär du dig att arbeta med bestikföring, om tidvatten och strömmar och hur de påverkar kurs och bärning. Långfärdsbåten och vilken utrustning den bör ha är ett annat viktigt moment, elektroniska hjälpmedel, nautiska publikationer, radiokommunikation, in- och utklarering i olika länder mm som är nödvändig för att klara en längre resa.

Upplägg
2 Helger 19-20/11 och 3-4/12 kl. 09:00-16:00
Uppskrivning sker i samband med kursen inför godkänd examinator från NFB.

Kostnad för examination tillkommer och betalas på plats till kursförrättaren. Examinationskostnaden för utsjöskepparintyget är 500 kr.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har minskat våra gruppstorlekar, liksom anpassat lokaler så att rekommenderat avstånd kan hållas. Du kan delta i flertalet av våra kurser digitalt och online via videolänk. Vi bedriver även en del verksamhet
utomhus. Har du fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Förkunskaper
För att få framföra ett svenskt fartyg större än 12x 4 meter måste man minst ha kustskepparexamen.
För att kunna examineras i utsjöskepparintyget skall den sökande inneha Kustskepparintyg eller motsvarande kompetens. Mini ålder 15 år.

Kursmaterial
Gå in på http://utsjoskeppare.se/ och singera ett abonnemang. Ta även med ett sjökort.

Observera att kursmaterialet INTE ingår i kurspriset. Invänta kallelse till kursen innan du köper materialet. Ta med till första kurstillfället.

Kursledare
Johan Bergsten har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Joha har jobbat på de stora haven i 11 år samt varit befälhavare på mindre passagerarfartyg sedan 1986, och har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar.
Johan har jobbat på sjöfartsverket i 6 år och driver sedan 10 år tillbaka ett rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund.

Bra att veta
Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du sedan på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 10% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan. Uppge ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan. Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg (lägst kustskepparintyg) hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka 10 dagar före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Utsjöskepparintyg.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Utsjöskepparintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner