Visa kurser.se som: Mobil

Trädgårdsplanering - designa din trädgård och växtkunskap

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
30 timmar
2020-01-23 18:00
2 100 SEK

Info om Trädgårdsplanering - designa din trädgård och växtkunskap

Drömmer du om en fin trädgård? Vi designar din egen trädgård och jobbar med valet av växter som passar. Vi skapar rum med växter och efter kursen går du hem med en fullständig ritning av hur din trädgård kan se ut. Kursen hålls hos Marita Asklöv med tillgång till hennes trädgård samt växtkunskap.

Mål
Vi skapar en ritning över din trädgård med nya planlösningar, som gör tomten mer funktionsduglig och jobbar tillsammans med våra trädgårdar. Vi gör detaljerade ritningar med växtval och markanläggningar. Tillsammans stöttar vi varandra och ger nya förslag. Kursledaren hjälper dig att göra val för växter som passar din trädgård samt jord. Ritningen kan användas som underlag för att antingen arbeta fram på egen hand eller som utgångspunkt för att anlita ett trädgårdsföretag. Du får även fullständiga kunskaper i att vårda & ta hand om din trädgård. Under kursen kan ni få chans att se Maritas egen trädgård samt växter.

Upplägg
Vi träffas 10 tillfällen, 3 x 45 minuter. Samma veckotid och dag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! En kurs för dig som kanske precis blivit med trädgård eller som är trädgårdsintresserad.

Kursledare
Marita Asklöv är utbildad Trädgårdsmästare och driver Asklövs Trädgårdsdesign. Hon har lång erfarenhet och goda kunskaper att leda trädgårdskurser. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Kursen är endast teoretisk, med praktiska inslag från hennes trädgård. Vi jobbar varje kurstillfälle med vår planering på papper.
För frågor om kursen kan du kontakta kursledaren direkt, Marita Asklöv 019-28 05 14

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Trädgårdsplanering - designa din trädgård och växtkunskap.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Trädgårdsplanering - designa din trädgård och växtkunskap!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner