Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örebro
9 timmar
2019-11-16 10:00
995 SEK

Info om Tovning

Lär dig att tova!
Är du nyfiken på den gamla tekniken att tova i ull och vill utveckla dina kunskaper inom ämnet? När du väl kan grunderna kan du tova allt från ett par tofflor till ett smycke, det är bara din egen fantasi som sätter gränserna!

Innehåll
Tovning är en mycket gammal teknik där du mekaniskt bearbetar kardad ull till ett sammanhängande tyg eller en form av vilket du kan sy kläder, tofflor eller skapa smycken. Genom att bearbeta den kardade ullen tillsammans med varmt såpvatten hakar ullens fibrer fast i varandra så att de bildar en sammanhängande tovat tygstycke. Den tovade valkas sedan vilket gör att arbetet krymper och därmed förstärks. Av det tovade materialet kan du sedan skapa olika arbeten, exempelvis en hatt, tofflor, vantar eller smycken.

Upplägg
Kursen omfattar ett tillfälle 10.00 - 16.45 med chans till fortsättning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Christin Sörgärde är ullkonstnär som har ett brinnande intresse för hantverk sen barnsben. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial tillkommer och faktureras i efterhand. Priset varierar beroende på vad du väljer att göra, 200:-/kg för kardad ull tilläggfaktureras om du använder material från oss.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror.

Tips på vidareutveckling
Tovningen är för både nybörjare och fortsättare, allt eftersom fördjupar du dina kunskaper. Medborgarskolan har även många andra kurser i konsthantverk som till exempel keramik, måleri och silversmide. Vi har ett stort utbud av ateljé & hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Materialkostnaden varierar beroende på vad du vill spinna och om du har tillgång till eget material. Du kan ta med eget material, färdigkardad ull. 200:-/kg för kardad ull tilläggfaktureras om du använder material från oss.
Kursen hålls hos Christin Sörgärde.
Adress: Röne 216 Vadbrotorp 705 97 Glanshammar

Medtag egen lunch & matsäck.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tovning.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tovning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner