Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Säffle
32 timmar
2021-04-17 08:00
4 900 SEK

Info om Timringskurs

Vill du prova på något nytt till sommaren? Du kanske har planer på att bygga en sommarstuga eller ett förråd? Att timra hus är både intressant, roligt och givande! Här får du lära dig hur man kommer igång, vad som behövs för att börja och avsluta ditt projekt och vilka olika gamla tekniker som finns.

Vill du prova på något nytt till sommaren? Du kanske har planer på att bygga en sommarstuga eller ett förråd? Att timra hus är både intressant, roligt och givande! Här får du lära dig hur man kommer igång, vad som behövs för att börja och avsluta ditt projekt och vilka olika gamla tekniker som finns. Genom att gå en timringskurs får du lära dig grunderna av våra erfarna kursledare.

Innehåll
Detta är en nybörjarkurs i knut-timring där fokus ligger på:

  • grunder i att timra
  • planering och visioner
  • material och verktyg
  • tips och lösningar
  • praktiska övningar

 

Upplägg

Vi kommer gå igenom grunderna i timring och du får lära dig hantverkets grunder så du t.ex. kan timra din egen bastu, friggebod eller jaktstuga i gammal teknik med nya och gamla verktyg. Vi pratar teori, olika tekniker och gör praktiskt arbete tillsammans.

Timring är en äldre byggnadsteknik som är känd i Norden sedan 800-talet och har fått sitt namn av att man sammanfogar de stockar som bildar väggen i hörnet genom uthuggna hak/knutar.

Kurslängd

4 dagar uppdelat på 2 helger. Lunch och fika ingår. 17-18 April och 24-25 April.

Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledarna vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Kursledare

Georg och Margaretha har jobbat länge tillsammans med timring, de har byggt sitt drömhus och flyttat in efter några års arbete. Men redan har de nya visioner om andra hus och har liksom alla andra byggare upplevt med- och motgångar, men lärt sig mycket om att hantera dessa. Båda är utbildade lärare.

Georg Wickberg har arbetat med skogsbruk i snart 40 år och har lång erfarenhet av eget företagande med egen skog, manuell avverkning med motorsåg, skottning och skördaravverkning. Dessutom var han svensk mästare i skog 2002 och 2011.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ledarna går igenom vad var och en behöver vid första kurstillfället. Det finns material att låna på plats vid första tillfället.

Tips på vidareutveckling

Besök gärna vår hemsida för fler kurser, http://medborgarskolan.se

Bra att veta
Kom i oömma kläder. 

Lunch och fika ingår.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Timringskurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Timringskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner