Visa kurser.se som: Mobil

Tibetansk yoga Kum Nye Sommarkurs

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
10 timmar
2020-05-12 18:00
890 SEK

Info om Tibetansk yoga Kum Nye Sommarkurs

Unna dig en sommarkurs med tibetansk yoga. Långsamma rörelseövningar varvas med vila, där vi uppmärksammar hur den övning vi just gjort påverkar kropp och sinne. Att röra sig långsamt skapar både lugn och fokus, dessutom stärker vi oss också samtidigt fysiskt. Kum Nye är en helande yogaform som motverkar stress, onödiga spänningar och negativa vanemönster.

Kum Nye är skapad av Tarthang Tulku, tibetan bosatt i USA, som fann att hans deltagare hade svårt att finna ro och sitta still när han lärde ut meditiationstekniker. Därför utvecklade Tarthang Tulku med hjälp av bla sina djupa kunskaper i tibetansk medicin, övningar som syftar till att lösa upp onödiga spänningar i kroppen och träna oss att öppna våra sinnen. Kum Nye har under åren utvecklats till en helt egen yogaform som förutom rörelseövningar innehåller självmassage och stilla vila.

Genom att lära oss att koppla av till sinne, kropp och själ upptäcker vi ett nytt sätt att vara, för inom oss har vi allt vi behöver för att kunna bli balanserade och lyckliga. Våra kroppar och våra sinnen är våra verktyg för allt lärande, utveckling och mognad. Tarthang Tulku

Innehåll
Övningarna utförs både sittande, stående och liggande. Varje övning upprepas tre eller nio gånger, därefter följer en stunds vila. Tibetansk yogapassar alla, oavsett ålder och kroppsform. Kum Nye balanserar och integrerar energin i vår kropp och skapar ett läkande lugn.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna.

Kursledare
Jenny har praktiserat tibetansk yoga, Kum Nye, i snart 20 år och utbildade sig som ledare 2018. Har lång erfarenhet av att leda kurser och workshops i bland annat afrikansk dans, Nia och Kum ye.

Bra att veta
Klä dig i bekväma kläder som inte sitter åt och bara fötter. Yogamatta och filt finns att låna.
Vi har omklädningsrum men inga duschmöjligheter.


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tibetansk yoga Kum Nye Sommarkurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tibetansk yoga Kum Nye Sommarkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner