Svinnsmart - Minska matsvinnet radikalt genom vegetarisk matlagning

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
6 timmar
2023-04-24 17:00
1 150 SEK Momsfri

Info om Svinnsmart - Minska matsvinnet radikalt genom vegetarisk matlagning

Hur använder vi bäst allt vi har kyl och skafferi? Vi siktar på zero waste, vi får inspiration och minskar både svinnet och matkontot genom att trolla fram goda maträtter av det vi trott att vi inte kunde göra något av. Visste du att de godaste biffarna får du av dina matrester? Vi gör biffar, grytor och mycket mer!

Mål
Att få en inblick i och lära sig mer om det smakrika vegetariska köket, lära oss att minska matsvinnet och använda näst intill allt i kylen. Vi jobbar med vegetariska biffar, soppor, grytor och mycket mer

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avsmakar förstås. Alla hjälper till i köket. Nya recept varje termin!

Förkunskaper
Lite köksvana krävs.

Kursmaterial
Matkostnad och receptkompendium ingår i kurspriset.

Kursledare
Margareta Rosengren har en gedigen pedagogisk utbildning och inspirerar sina deltagare till egen utveckling. Hon startade och drev under många år den vegetariska restaurangen Rosengrens Skafferi i centrala Örebro, och har arbetat med kurser i vegetarisk matlagning  i drygt 20 år. 
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Vidareutveckling
Margareta Rosengren har många andra kurser hos oss inom matlagning. Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Medtag förkläde och matlådor. Kursen avslutas givetvis med en gemensam måltid.
Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Intresserad av Svinnsmart - Minska matsvinnet radikalt genom vegetarisk matlagning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Svinnsmart - Minska matsvinnet radikalt genom vegetarisk matlagning!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner