Stickning på Café Da Capo i Nora varannan vecka

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Nora
15 timmar
2023-02-23 15:45
475 SEK

Info om Stickning på Café Da Capo i Nora varannan vecka

Låt kreativiteten flöda med stickning! Här lär vi oss grunderna i stickning, avig och räta maskor, vilka stickor använder vi när, hur man stickar efter mönster, men du kan också vidareutvecklas i dina redan befintliga kunskaper med inspiration av kursledaren.

Innehåll
Vi arbetar med olika tekniker i stickning! Du väljer fritt vad du vill göra i samråd med ledaren som vägleder dig till färdigt alster. Du får tips och råd om vilket garn och stickor som passar till just din stickning. Kursen passar dig som vill arbeta med dina händer och som uppskattar känslan av att tillverka något bestående. 

Upplägg
Vi träffas under 5 veckor 3 x 45 min, samma veckodag, varannan vecka.
 Det går att ansluta sig löpande till gruppen.

Vi ses på café Da capo I Nora där vi har ett bord reserverat för vårt stickcafé, du som deltagare får gärna köpa förtärning under tillfället på Caféet!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, både nya och erfarna deltagare är välkomna. Vi lär os på individuell nivå.

Kursledare
Anna Sjösvärd driver en hantverkstrio, KRAFT, tillsammans med två kollegor.Hon har mångårig erfarenhet av textilt hantverk vilket är hennes specialitet, hon har håller flertal kurser i hantverk.
Se hennes alster på www.krafthantverk.se

KRAFT arbetar med att tillgängliggöra hållbarhetsarbete för kreativa och kulturella näringar samt utforskar sambandet mellan hantverk, material och hållbarhet

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.


Kursmaterial
Material medtages av deltagaren. Rundsticka, ullgarn och ev. mönster du vill sticka. Allt detta kan du få hjälp med under kursens första tillfälle

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Intresserad av Stickning på Café Da Capo i Nora varannan vecka och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Stickning på Café Da Capo i Nora varannan vecka!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner