Visa kurser.se som: Mobil

Släktforskning - Grundkurs kvällstid

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Karlstad
28 timmar
2020-02-24 17:00
1 895 SEK

Info om Släktforskning - Grundkurs kvällstid

Hitta ditt ursprung! Med hjälp av vår erfarne kursledare lär du dig både teori och praktik för att börja släktforska. I vår datasal arbetar du med moderna datorer och har tillgång till en rad olika specialprogram.

Innehåll
På kursen lär du dig om släktforskningens grunder, metoder och tekniker för att leta i arkiven och från nätet. Du blir bland annat bekant med Ancestry, Arkiv Digital och SVAR.

Upplägg
Du lär dig hur du går igenom olika typer av kyrkböcker samt hur du strukturerar dina forskningsresultat. Vi gör även studiebesök som bestäms i samråd med gruppen.

Förkunskaper
Grundläggande datakunskaper. Du behöver inte ha några förkunskaper i släktforskning.

Kursledare
Ledare för kursen är Hans Olsson som tidigare varit ordförande för Värmlands släktforskarförening. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Boken som används är Vägen till dina Rötter, författare Ewa Nilsson.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Efter avslutad kurs finns det möjlighet att fortsätta med släktforskningen i egna grupper. Du har då tillgång till vår datasal med allt vad de innebär. Vi har även förmånliga prenumerationer på Arkiv Digital för våra forskargrupper.

Vi har även en rad olika kurser för att du ska utvecklas i din släktforskning. Bland annat hur du lär dig tolka gamla kartor.

Bra att veta
Vi arbetar i små grupper, där vi sitter vid var sin dator med internetuppkoppling och Windows 10 med Office 2016. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm. För dig som släktforskar har vi också en rad olika specialprogram bl.a. Sveriges befolkning 1880, 1900, 1910, 1970 och 1990. Svenska ortsnamn, Begravda i Sverige 2, Min Släkt 3.4 och Värmlands kyrkoboksregister 3.

I kurstiden ingår 30 minuter paus

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning - Grundkurs kvällstid.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning - Grundkurs kvällstid!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner