Inga recensioner än

Släktforskning Grundkurs

Längd
20 timmar
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
3 juli, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
3 juli, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Släktforskning Grundkurs

Kliv in i en ny värld och lär känna dina förfäder. Du kommer med all sannolikhet träffa på historier du inte hade en aning om. Kanske dina förfäder var sjöfarare eller tillhörde den svenska adeln. Lär dig grunderna till hur du letar reda på dina rötter i kyrkböckerna som sedan hjälper dig att spåra dina DNA-träffar

Innehåll

Kliv in i en ny värld och lär känna dina förfäder. Du kommer med all sannorlikhet träffa på historier du inte hade en aning om. Kanske dina förfäder var sjöfarare eller tillhörde den svenska adeln.

Lär dig grunderna till hur du letar reda på dina rötter i kyrkböckerna som sedan hjälper dig att spåra dina DNA-träffar!

Grunder i att läsa gammal handstil ingår.

Upplägg

Kursen genomförs på förmiddagarna (09:00 - 12:00) under en och samma vecka . Det går att vara kvar i salen för att forska själv på eftermiddagarna.

Förkunskaper

Datorvana

Kursledare

Jeanette har släktforskat sedan 1994. Arbetat som projektledare i 7 år på Örebro Stadsarkiv och drev registreringsprojekten Emi-, och immigrantregister samt register till gamla bouppteckningar för Örebro län som finns bevarade på Uppsala Landsarkiv. Har sedan 2003 jobbat på Medborgarskolan som kursledare i Släktforskning och brinner för sitt ämne. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Vi använder ett abonnemang på Arkiv digital som blir ditt eget samt boken Släktforskning på riktigt av Håkan Skogsjö. Avgift för bok och abonnemang faktureras dig som deltagare när kursen har startat.

Pris för Abonnemang Arkiv Digital 395 kr för 13 veckor och Bok 295 kr. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Tips på vidareutveckling

Släktforskning Forskarträffar med lästräning grund, Forskarträffar med extrastöd, Håll ordning på släkten med MinSläkt.

Ett erbjudande till dig som gått en kurs i släktforskning på Medborgarskolan är att få tillgång till öppen forskarsal. Ett erbjudande att komma och forska med andra som gått kurs och där ni får tillgång till datasalen inklusive programvaror och möjlighet att hjälpa varandra.

Har du frågor kontakta din ledare alt. orebro@medborgarskolan.se

Bra att veta

Vi arbetar i små grupper du kommer jobba med en dator utrustad med Windows 10. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning Grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.