Inga recensioner än

Släktforskning fortsättningsteg 2

Längd
15 timmar
Pris
1 490 SEK
Nästa kurstillfälle
5 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
1 490 SEK
Nästa kurstillfälle
5 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Släktforskning fortsättningsteg 2

För dig som har gått grundkurs och vill ”klä på” din forskning (som du har gjort i kyrkböckerna). Vi fördjupar oss bla i domstolsarkiv, fångvårdsarkiv och andra arkiv som finns tillgängliga digitalt och som berättar om hur livet var för våra anfädrar. Lästräningsuppgifter ur olika arkiv ingår.

För dig som har gått grundkurs och vill ”klä på” din forskning (som du har gjort i kyrkböckerna). Vi fördjupar oss i domstolsarkiv, fångvårdsarkiv och andra arkiv som finns tillgängliga digitalt och som berättar om hur livet var för våra anfädrar. Lästräningsuppgifter ur olika arkiv ingår.

Innehåll

Du har kanske sett anteckningar i husförhören om händelser som du gärna vill veta mera om. Vi lär oss bla hur man med hjälp av olika register söker efter uppgifter i de olika arkiven. Samtidigt tränar vi på att tyda  och försöka förstå de gamla texterna.

Upplägg

Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle. varannan vecka.

Kursmaterial 

Vi använder ett abonnemang på Arkiv digital. Avgift för abonnemang faktureras dig som deltagare efter att kursen har startat. Pris för Abonnemang Arkiv Digital 395 kr

Kursledare

Jeanette har släktforskat sedan 1994. Arbetat som projektledare i 7 år på Örebro Stadsarkiv och drev registreringsprojekten Emi-, och immigrantregister samt register till gamla bouppteckningar för Örebro län som finns bevarade på Uppsala Landsarkiv. Har sedan 2003 jobbat på Medborgarskolan som kursledare i Släktforskning och brinner för sitt ämne. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Förkunskaper

Grundkurs släktforskning och har datorvana.

Bra att veta

Vi arbetar i små grupper, du kommer jobba med en dator utrustad med Windows 10. I salen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. 

 

 

 
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning fortsättningsteg 2 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.