Inga recensioner än

Släktforskning Forskarträffar med med handledning

Längd
15 timmar
Pris
1 490 SEK
Nästa kurstillfälle
5 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
1 490 SEK
Nästa kurstillfälle
5 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Släktforskning Forskarträffar med med handledning

Här sitter du och forskar på din egen släkt. Denna höst fördjupar vi oss bl a i vad som finns på Arkiv Digital, och Digitala forskarsalen. Vad och hur hittar man i de olika arkiven som finns att tillgå? Du kanske funderar på något särskilt arkiv som du vill veta mera om som vi då fördjupar oss i

Här sitter du och forskar på din egen släkt, och genom en handviftning kan du få hjälp med en gång av din kursledare. Intressanta lösningar på just ditt problem som kan vara till nytta för andra, delas med dina kurskamrater.

Denna höst fördjupar vi oss bl a i vad som finns på Arkiv Digital, och Digitala forskarsalen. Vad och hur hittar man i de olika arkiven som finns att tillgå? Du kanske funderar på något särskilt arkiv som du vill veta mera om som vi då fördjupar oss i.

Kursmaterial

Vi använder ett abonnemang på Arkiv digital. Avgift för abonnemang faktureras dig som deltagare när kursen har startat.

Pris för Abonnemang Arkiv Digital 395 kr 13 veckor

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle kurs varannan vecka.

Förkunskaper
Grundkurs i släktforskning samt datorvana.

Kursledare
Jeanette har släktforskat sedan 1994. Arbetat som projektledare i 7 år på Örebro Stadsarkiv och drev registreringsprojekten Emi-, och immigrantregister samt register till gamla bouppteckningar för Örebro län som finns bevarade på Uppsala Landsarkiv. Har sedan 2003 jobbat på Medborgarskolan som kursledare i Släktforskning och brinner för sitt ämne. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Tips på vidareutveckling
Forskarträffar med lästräning Grund eller Fortsättning, Håll ordning på släkten med MinSläkt


Bra att veta
Vi arbetar i små grupper, du kommer jobba med en dator utrustad med Windows 10. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen. Kursen går varannan vecka


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning Forskarträffar med med handledning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.