Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örebro
21 timmar
2020-04-01 18:30
1 750 SEK

Info om Silversmide

Nybörjare & fortsättning, från skiss till färdigt alster. Vi använder grundläggande tekniker i silversmide för att skapa!

Innehåll
Under den här kursen får du prova på grunderna i silversmide och smycketillverkning. Du kommer få prova på att såga, fila, löda, polera, planera, forma och beräkna material mm.
Vid första kurstillfället går vi igenom vad som är lämpligt att starta med och vad man kan göra med de olika grunderna som beskrivs ovan. När ditt första smycke är färdigt bestämmer du själv vad du vill fortsätta med. Då får du själv rita och tillverka smycket och använda dig av dina nya kunskaper! Vi diskuterar kring smycken, design, form och proportioner.

Upplägg
Vi träffas 3 x 45 minuter under 7 veckor. Samma dag & tid.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Har du erfarenhet av silversmide finns stor möjlighet att fördjupa dina kunskaper.

Kursledare
Catarina Hällzon; smyckekonstnär utbildad vid Konstfack i Stockholm med lång pedagogisk erfarenhet. ”Jag har jobbat med silversmideskurser i över 10 år och tycker fortfarande att det är lika roligt att få introducera mitt hantverk till nya människor. Att möta och undervisa människor i verkstadsateljén är en skön kombination till arbetet med min smyckekonst som emellanåt är ett ganska ensamt arbete. Jag tror verkligen på att alla kan lära sig och hitintills har ingen bevisat motsatsen”.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material tillkommer enligt prislista utifrån dagspriset av silver. Betalas separat till kursledaren efter kursen slut. 

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder både kvällskurser eller helgkurser i silversmide. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Gravida avråds att delta i silversmide då vissa kemikalier kan ge fosterskador.
Medtag anteckningsblock och penna. Material tillkommer enligt prislista utifrån dagspriset av silver. Betalas separat till kursledaren efter kursen slut. 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Silversmide!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner