Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örebro
11 timmar
2019-11-16 10:00
1 950 SEK

Info om Screentryck

Lär dig konsten att trycka på tyg samt papper och tryck dina egna mönster och motiv! Principen för screentryck är att screenfärg pressas genom en schablon i  screenduken med hjälp av en screenrakel.
Det är enkelt & spännande. Våga prova något nytt!

Innehåll
Vi arbetar med grafiska tryck på papper & textil. Du får med dig grunderna i screentryck. 
Med hjälp av trycktekniken screentryck omvandlar vi en analog eller digitalt bild till ett grafiskt tryck. Under helgen presenteras användningsområden för screentryck, och hur man själv kan experimentera med trycktekniken.
Efter avslutad kurs kommer du ha fått en inblick i hur screentryck fungerar & ha provat på tekniken. Deltagarna får även med sig sin ram hem efter avslutad kurs.

Upplägg
Vi träffas en helg, 10.00 - 14.00 både lördag & söndag med paus för lunch.
Praktiskt individuellt arbete blandat med teoretiska genomgångar. Gruppen består av max 5 deltagare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Solveig Petrovic är verksam sedan 1976 med egen verkstad & butik inom keramik, men även andra konstformer. Hon är medlem i Konsthantverkarna i Örebro sedan grundandet 1991. Nordisk mästarinna vid öppna drejarmästerskapen i Lidköping 1994. Hon inspirerar sina deltagare i alla dess former. Besök gärna hennes hemsida Artea
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Allt material ingår i kursen, men på lördagen kan ni i dialog med kursledare kan ni ta med eget att trycka på under söndagen.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av olika hantverkskurser.

Bra att veta
Medtag liten matsäck för kort lunchuppehåll, micro & kyl finns. Allt material ingår i kursen, men på lördagen kan ni i dialog med kursledare kan ni ta med eget att trycka på under söndagen.
Kursen hålls i Solveig Petrovics verkstad på Rynningegatan 37 i Örebro, mer information på kallelsen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Screentryck.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Screentryck!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner