Visa kurser.se som: Mobil

Radarintyg för fritidsbåt

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
15 timmar
2019-11-09 09:00
1 250 SEK

Info om Radarintyg för fritidsbåt

Lär dig om radarnavigering! För att få fullt utbyte av en radarutrustning måste du känna till dess funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård.

Innehåll
Vi går igenom radarns huvuddelar och principer samt viktiga tekniska detaljer som är bra att veta om. Radarn är ett fantastiskt hjälpmedel till sjöss och det är därför viktigt att veta om dess möjligheteter och begränsningar både teoretiskt och praktiskt. I kursen ingår ett praktikpass för att skapa förståelse för hur radarn funkar och hur den ska användas på bästa sätt.

Upplägg
Helgkurs lördag-söndag.

Lördag kl 9- ca 17- teori i Medborgarskolans lokaler på Storgatan 18 i Örebro, med en paus för lunch. Teoriprov sker i anslutning till detta. Kostnad för det teoretiska provet är 450 kr och betalas på plats till examinatorn (ingår ej i kurspriset).

Tisdag 18:00-22:00 Praktikpass (skärgårdsnavigering) med utgångspunkt från hamnen i Askersund och avslutas med praktiskt prov. Kostnad för det praktiska provet är 1000 kr och betalas på plats till examinatorn (ingår ej i kurspriset).

Kaffe och smörgås ingår i praktikturen på söndagen.

Förkunskaper
Förarintyg

Kursmaterial
Radar i Skärgården av Börje Wallin med ISBN: 9789172236240. Boken hittar du här.

Observera att boken inte INTE ingår i kurspriset. Du köper själv boken och tar med till första kurstillfället, invänta kallelse innan du köper boken. Penna och papper ingår ej.


Kursledare
Johan Bergsten har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Hen har jobbat på de stora haven i 11 år samt varit befälhavare på mindre passagerarfartyg sedan 1986, och har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar.
Johan har jobbat på sjöfartsverket i 6 år och driver sedan 10 år tillbaka ett rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund.


Bra att veta

Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 10% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan. Uppge ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan. Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg (lägst kustskepparintyg) hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Radarintyg för fritidsbåt.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Radarintyg för fritidsbåt!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner