Visa kurser.se som: Mobil

Radarintyg för fritidsbåt

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
10 timmar
2022-04-25 17:00
1 249 SEK

Info om Radarintyg för fritidsbåt

Lär dig om radarnavigering! För att få fullt utbyte av en radarutrustning måste du känna till dess funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård.

Innehåll
Vi går igenom radarns huvuddelar och principer samt viktiga tekniska detaljer som är bra att veta om. Radarn är ett fantastiskt hjälpmedel till sjöss och det är därför viktigt att veta om dess möjligheteter och begränsningar både teoretiskt och praktiskt. I kursen ingår ett praktikpass för att skapa förståelse för hur radarn funkar och hur den ska användas på bästa sätt.

Upplägg

Två måndagar kl. 17-21 -teori i Medborgarskolans lokaler på Storgatan 18 i Örebro. Teoriprov sker i anslutning till detta. Kostnad för det teoretiska provet är 500 kr och betalas på plats till examinatorn (ingår ej i kurspriset).

För radarintyg krävs också en skärgårdsövning med utgångspunkt från hamnen i Askersund och avslutas med praktiskt prov. Kostnad för det praktiska provet är 1100 kr och betalas på plats till examinatorn (ingår ej i kurspriset). Datum bestäms i gruppen.

Kaffe och smörgås ingår i praktikturen.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har minskat våra gruppstorlekar, liksom anpassat lokaler så att rekommenderat avstånd kan hållas. Du kan delta i flertalet av våra kurser digitalt och online via videolänk. Vi bedriver även en del verksamhet utomhus. Har du fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Förkunskaper
För erhållande av Radarintyg gäller att du har Förarintyg eller motsvarande kunskap

Kursmaterial
Radarbok med AIS av Bengt Utterström, ISBN: 978-91-519-1704-7 

Observera att boken inte INTE ingår i kurspriset. Du köper själv boken och tar med till första kurstillfället, invänta kallelse innan du köper boken. Penna och papper ingår ej.

Kursledare
Johan Bergsten har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Hen har jobbat på de stora haven i 11 år samt varit befälhavare på mindre passagerarfartyg sedan 1986, och har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar.
Johan har jobbat på sjöfartsverket i 6 år och driver sedan 10 år tillbaka ett rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund.


Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 10% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan. Uppge ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan. Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg (lägst kustskepparintyg) hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Radarintyg för fritidsbåt.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Radarintyg för fritidsbåt!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner