Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örebro
10 timmar
2022-09-22 11:15
1 250 SEK

Info om Qigong Senior

Qigong är en träning som systematiskt går igenom hela kroppen med långsamma och mjuka rörelser, som stärker både kropp och själ. Detta med syfte att få igång cirkulationen av energi och blod i kroppen. Denna kurs är anpassad till dig som är senior.

Innehåll
Den traditionella kinesiska medicinen har sina rötter mer än 5000 år tillbaka i tiden och genomsyras av helhetstanken att kropp och själ hör ihop och påverkar varandra. De gamla kineserna hade så stort medicinskt kunnande att de klassificerade de olika inre organen och deras funktioner många hundra år innan denna kunskap utvecklades i västerlandet. 
 
Övningarna består av avslappning, som gör kroppen och sinnet lugnare. Rörelser som stimulerar energiflödet i kroppen och som löser upp spänningar, blockeringar och mjukar upp lederna. Koncentration som befrämjar läkeprocesser och som gör dig lycklig och harmonisk. Vi varvar teori med de praktiska övningarna.

Upplägg
Kursen innehåller 10 tillfällen. Ett kurstillfälle per vecka. Vi erbjuder ett prova på tillfälle innan kursstart. Anmälan prova på Qigong senior.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Kursledare
Eva Järnkvist, utbildad instruktör inom Delfinkraftens Qigong, Seniorqigong, samt steg 1 (Jichu gong) och steg 2 (dong gong) alla inom Biyunmetoden, samt Catsinstruktör. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Kom i lös ledig klädsel, inga skor och ta gärna med en vattenflaska. Ev. kostnad för kursmaterial kan tillkomma.

Friskvårdsbidrag
Till den här kursen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.
 
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Qigong Senior.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Qigong Senior!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner