Visa kurser.se som: Mobil

Olje- och akrylmålning - realism

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Karlskoga
16 timmar
2020-03-13 16:00
1 950 SEK

Info om Olje- och akrylmålning - realism

Drömmer du om att måla i realistisk stil? Realism är en konstriktning som uppstod i Frankrike vid mitten av 1800-talet och realisterna försökte skildra verkligheten så troget som möjligt. Motiven var ofta människor i arbete eller sociala miljöskildringar. Att måla är en underbar hobby som passar många och det är aldrig för sent att börja!

Innehåll
Att måla i akryl är roligt och enkelt. En vattenlöslig, luktfri och snabbtorkande färg som kan varieras i det oändliga med hjälp av fantasin. Du får även lära dig oljemålning om du vill. Du väljer fritt vilket material du arbetar med.
Den här kursen passar nybörjare, men främst de med lite erfarenhet. Du upptäcker material, färgblandning, bildkomposition, att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv.

Upplägg
Kursen är en helgkurs i vacker miljö i Karlskoga med start fre 16.00 - 18.00 för att sedan pågå lördag samt söndag 10.00 - 15.00.
Lunchpaus på 45 minuter per dag.

Förkunskaper
Du bör ha någon erfarenhet av olje- och akrylmålning.

Kursledare
Johanna Hertzman älskar att arbeta med konst och hon har en utbildning inom området. Senast var hon lärling vid en tatueringsstudio för att utveckla sitt målande. Med sitt intresse inspirerar hon andra att utvecklas.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial köps av deltagaren.
Du väljer fritt mellan akryl eller olja, båda behövs ej!
Medtag egen lunch eller köp på plats.

Materiallistan:
Måla med akryl
Akrylfärgsset
Penslar för akrylmåleri, duk uppspänd på kilram eller pannå
Engångstallrikar( används som palett) 

Måla med oljefärg
Oljefärgsset
Penslar för oljefärg, målarkniv duk uppspänd på kilram eller pannå
Palett i trä
Förtunning : *vattenlösliga färg - ingen *normala oljefärg -  rå linolja och luktfri Beckers Odourless eller Färgrikets Skonsam Förtunning. (50/50) 
Balsamterpentin används INTE i kurslokalerna. Många använder ett färdigblandat målarmedium (painting medium) till exempel Färgriket målarmedium. Du behöver även palettkopp. 

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, upptäck vårt kursprogram för att hitta något annat som verkar spännande.

Bra att veta
Stafflier finns på plats, tag med förkläde eller ha oömma kläder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Olje- och akrylmålning - realism.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Olje- och akrylmålning - realism!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner