Visa kurser.se som: Mobil

Olje- och akrylmålning Nybörjare

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
21 timmar
2020-02-06 19:00
1 750 SEK

Info om Olje- och akrylmålning Nybörjare

Drömmer du om att måla? Här har du chansen att få ta del av de viktiga baskunskaperna du behöver. Att måla är en underbar hobby som passar många och det är aldrig för sent att börja!

Innehåll
Att måla i akryl är roligt och enkelt. En vattenlöslig, luktfri och snabbtorkande färg som kan varieras i det oändliga med hjälp av fantasin. Du får även lära dig oljemålning. Den här kursen passar både nybörjare och de med lite erfarenhet. Varje sammankomst innehåller teori och praktiska övningar. Du upptäcker material, färgblandning, bildkomposition, att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv. Du väljer fritt vílket material du arbetar med!

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 7 veckor.

Förkunskaper
Inga förskunskaper krävs

Kursledare
Neringa Stjernman är konstnär/pedagog med högskoleexamen från Vilnius Academy of Arts och även genomgått en konstutbildning i Japan. Som yrkesverksam konstnär har hon medverkat i många utställningssammanhang både i Sverige och utomlands, är representerad hos flera kommuner; museer och landsting; genomfört flera utsmyckningsuppdrag och har fått en rad utmärkelser och stipendier.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial köps av deltagaren.
Du väljer fritt mellan akryl eller olja, båda behövs ej!

Materiallistan:
Måla med akryl
Akrylfärgsset
Penslar för akrylmåleri, duk uppspänd på kilram eller pannå
Engångstallrikar( används som palett) 

Måla med oljefärg
Oljefärgsset
Penslar för oljefärg, målarkniv duk uppspänd på kilram eller pannå
Palett i trä
Förtunning : *vattenlösliga färg - ingen *normala oljefärg -  rå linolja och luktfri Beckers Odourless eller Färgrikets Skonsam Förtunning. (50/50) 
Balsamterpentin används INTE i kurslokalerna. Många använder ett färdigblandat målarmedium (painting medium) till exempel Färgriket målarmedium. Du behöver även palettkopp. 
Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, upptäck vårt kursprogram för att hitta något annat som verkar spännande.

Bra att veta
Stafflier finns på plats, tag med förkläde eller ha oömma kläder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Olje- och akrylmålning Nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Olje- och akrylmålning Nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner