Visa kurser.se som: Mobil

Motorsågskörkort C - Intresseanmälan

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
30 timmar
5 500 SEK

Info om Motorsågskörkort C - Intresseanmälan

Motorsågskörkort C är den utbildning som ger dig de teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter du behöver för att kunna använda motorsåg på ett säkert sätt vid avancerad trädfällning. Utbildningen sker i samarbete med Säker Skog. Kursen kommer hållas utomhus.

Tyngdpunkten ligger på de moment som bedöms vid uppkörning för motorsågskörkort nivå C, som avancerad trädfällning och nedtagning av fastfällda träd.

Innehåll
Utbildningen ger dig kunskaper för att klara ett säkert arbete med motorsåg vid avancerad fällning, nedtagning av fastfällda träd, samt upparbetning i stormfälld skog. Vi går även igenom hur man använder olika kraftfulla fällhjälpmedel som vinsch, fällriktare och kilar.

När du har klarat din examination får du ditt motorsågskörkort. Körkortet intygar att innehavaren har kunskaper enligt Säker Skogs riktlinjer och kvalitetsnormer för körkortsnivå C. Pris för detta ingår inte i deltagaravgiften utan tillkommer med ca 250 kronor.

Upplägg
I kursen ingår det du behöver för att kunna ta motorsågskörkort nivå C.
Teori och praktik delas upp på 3 tillfällen. Kursen bygger på att du läser materialet i förväg och kommer väl förberedd att göra examination.

Detta är intresseanmälan för Motorsågskörkort C, när vi har en grupp så återkommer vi till er med förslag på datum. Anmälan är därför inte bindande för dig.

Förkunskaper
Motorsågskörkort nivå A och B, samt därtill 80 timmars lämplig praktik, alternativt bedömd lämplighet av certifierad instruktör.

Kursledare
Daniel Nornvall

Kursmaterial
Kursmaterial får du av oss i och med kursstart, och det ska läsas igenom innan du kommer första tillfället.

Ta med personlig skyddsutrustning så som hjälm, sågskyddsbyxor, sågskyddsstövlar, EN471-klassad signalväst, handskar och jacka, motorsåg, bensin och olja till de kurstillfällen som är i skogen. Visst material finns att låna på plats.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Motorsågskörkort C - Intresseanmälan.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Motorsågskörkort C - Intresseanmälan!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner