Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örebro
5 timmar
2019-10-12 10:00
1 095 SEK
Info om #Education#

Info om Molekylär gastronomi

Molekylär Gastronomi behöver inte alls vara så svår som det låter!

Molekylär Gastronomi har blivit en stor trend och många internationellt kända kockar har valt att jobba med denna matlagningsstil för att kunna erbjuda sina gäster ett unikt måltidsupplevelse. Med kunskap om de grundläggade teknikerna och ingredienserna kan även du skapa ett kreativt och övveraskande middag på hemmaplan!

Innehåll
På kursen ”Molekylär Gastronomi” kan du lära dig dem mest använda tekniker inom molekylär gastronomi. Vi kommer lägga störst fokus på den sociala aspekten av måltidsupplevelse och hantverket men även gå in på teorin och vetenskapen bakom olika teknikerna och ingredienserna! Störst tyngd ligger på att skapa moment och rätter som överraskar och förvirrar oss – att skapa rätter som ser ut som en sak men egentligen är något annat är det som ligger i hjärtat av den molekylära kokkonsten! Vi kommer skapa molekylär spaghetti, pulver, pärlor och sfärer för att nämna några exempel!

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får testa och öva på uppgifterna enligt recept. Alla moment läggs senare ihop till små kreativa rätter som förvirrar våra sinnen och överraskar! Provsmakning av olika moment sker under kursens gång och alla hjälper till att duka av och diska.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna, inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diploma inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt både i restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Gaja håller även fler kurser på tema Matens Kemi i Stockholm. I vårt utbud har vi en uppsjö kurser inom mat & dryck

Bra att veta
Meddela eventuella allergier vid anmälan
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Molekylär gastronomi.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Molekylär gastronomi!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner