Visa kurser.se som: Mobil

Modern trådslöjd - luffarslöjd Vuxen och barn

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
21 timmar
2020-02-07 15:30
1 650 SEK

Info om Modern trådslöjd - luffarslöjd Vuxen och barn

Luffarslöjd är en gammal tradition där luffare vandrade runt & tillverkade vispar, brödnaggar samt andra hushållstillbehör som tack för husrum. Idag är den moderna trådslöjden ett inslag i vår inredning! Ljusstakar, brödkorgar, fruktfat, korgar & mycket mer kan skapas med hjälp av rätt teknik. I denna kurs kan du som är vuxen ta med ditt barn för att skapa tillsammans!

Innehåll
Under kursen kommer du att lära dig grunderna i trådslöjd. Vid första kurstillfället går vi igenom vad som är lämpligt att starta med och vad man kan göra med de olika grunderna som beskrivs ovan. Ta gärna med dig förslag på idéer du skulle vilja förverkliga!

Upplägg
Vi träffas 3 x 45 minuter under 7 veckor. Samma dag & tid.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, både nybörjare & fortsättare är välkomna.

Kursledare
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material tillkommer enligt prislista. Järntråd 2.0, 1.5 och 0.7 samt ett begränsat utbud av pärlor kan köpas av Medborgarskolan, tänger kan lånas. Tag gärna med egna favorittänger om du har (avbitartång, rundtång och plattång) liksom annan metalltråd och pärlor som du vill kunna dekorera med.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder både kvällskurser eller helgkurser i metallslöjd såsom järnsmide samt silversmide. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Medtag anteckningsblock och penna. Uppge barnets personnummer i anmälan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Modern trådslöjd - luffarslöjd Vuxen och barn.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Modern trådslöjd - luffarslöjd Vuxen och barn!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner