Visa kurser.se som: Mobil

Mindfulness medkänsla - Workshop

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
4 timmar
2019-12-07 10:00
395 SEK

Info om Mindfulness medkänsla - Workshop

Mindfulness är läran om att vara medvetet närvarande. Hur du kommer bort från onödig stress, oro och lönlöst grubblande om det som har hänt och om det som kanske kommer att hända.

Mindfulness är inspirerad av buddhistisk meditation och livsfilosofi. Efter anpassning till vårt moderna samhälle har Mindfulness under många år kommit till stor nytta inom hälso- och sjukvården. Mindfulness används också i ledarskap, inom personalutveckling och i skolan.

Innehåll

Förmågan till att visa medveten medkänsla med oss själva och andra kan påverka våra liv på många olika sätt, t ex mindre stress, bättre sömn, vänligare relationer och färre negativa tankar och känslor. I denna workshop kommer vi att få prova på några olika övningar i mindfulness för att stärka just våran medkänsla och kanske därmed även bli duktigare på att upptäcka när vi inte är så medkännande och hur det påverkar tankar, känslor och kropp.

Upplägg

Övningarna anpassas för varje deltagares förutsättningar och kan utföras stående, gående, sittandes på stol eller liggandes på en matta. Kursledaren instruerar och vägleder under övningarna.

Endags workshop lördag 7 december kl 10:00-13:00.

Förkunskaper

Tidigare erfarenhet av mindfulness.

Kursledare

Olle Fahlén, Diplomerad mindfulnessinstruktör (steg 2), Mindfulnesscenter. Olle har många års arfarenhete av meditation och att leda meditation i grupp. Olle har även stor erfarenhet av att båda leva med och att förtränga sorg, samt många års erfarenhet av att bearbeta den egna sorgen, både individuellt och som deltagare i sorgbehandlingsgrupp.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mindfulness medkänsla - Workshop.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mindfulness medkänsla - Workshop!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner