Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Kursinformation
Örebro
21 timmar
2020-10-04 10:00
1 695 SEK

Info om Mindfulness

Finn din väg till medveten närvaro. Upplev din vardag på ett nytt sätt, tänk om och gör kloka val med medveten närvaro - Mindfulness - att vara öppen och närvarande med vad som är.

Innehåll
Genom att uppmärksamma dina tankar och känslor kan du leva mer i nuet och få en helt ny livskvalitet. Mindfulness har sitt ursprung i zenbuddismen, och har haft stort inflytande på modern kognitiv psykologi. Idag används metoden för att motverka bl.a. stress, depressioner och utbrändhet. Meditation är grundläggande i de enkla och lättillgängliga övningarna som du kan använda dig av i din vardag.

Mål
Att öka din medvetenhet. I kursen kommer vi även att introducera Zenmeditation.

Upplägg
Vi varvar övningar och teori.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Du arbetar på individuell nivå, oavsett om du är nybörjare eller har jobbat med personlig utveckling kan den här kursen ge dig nya insikter om sinnets natur, stresshantering, möten med andra människor, relationer och samspel med andra.

Kursledare
Britt Hallin Lundblad, pedagog och kroppsterapeut.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Boken Mindfulness i vardagen av dr Ola Schenström skall tas med till första sammankomsten, finns att köpa på Adlibris, Bokus eller Ola Schenströms hemsida http://www.mindfulnesscenter.se/. Invänta kallelse till kursen innan du köper boken.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.


Bra att veta
Kom i bekväma kläder då vi bland annat mediterar och gör andra kroppsövningar. Medtag anteckningsblock och penna samt att du får gärna ta med en frukt eller annan egen förtäring till pausen.

Friskvårdsbidrag
Till den här kursen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mindfulness.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mindfulness!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner