Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örebro
4 timmar
2020-01-19 15:00
300 SEK

Info om Lär dig spåra rovdjur

Lär dig spåra rovdjur med vår kunniga kursledare William Lundin. Att spåra i naturen är spännande och lärorikt. Du kan ha nytta av det i ditt jaktintresse, men även för att se vilka djur som rör sig i din trädgård eller närområde.

Innehåll
William föreläser om att spåra olika djur och berättar om sin erfarenhet inom området. Vi tittar på bilder och avgör djurslag. Tittar på steglängder, spårstorlek och tekniker vid spårning. Hur man skiljer olika djurslag på exkrementer och övriga spårtecken

Upplägg
Vi träffas 15:00 -18:00 för teoretisk kunskap och för den intresserade finns möjlighet för praktisk spårning i skogen. Intresseanmälan tas upp på föreläsningen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
William Lundin har en lång erfarenhet av skogsbruk och natur. Han har under många år arbetat som naturbevakare och rovdjursspårare åt Länsstyrelsen i över 20 år och är van att hålla kurs, haft många grupper som lärare på Kvinnerstaskolan. William är en mycket kompetent kursledare med god pedagogisk förmåga.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Vi bjuder på frukt, vatten och kaffe/te

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lär dig spåra rovdjur.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lär dig spåra rovdjur!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner