Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Karlstad
5 timmar
2022-10-08 10:00
950 SEK

Info om Kreativt skrivande

Gestaltning är nyckeln till allt skönlitterärt skrivande. Vill du också finna din nyckel? En helgkurs till dig som vill utforska skrivandets alla möjligheter. Du får möjlighet att leka och experimentera med språket och gå från fokus på krav och prestation till att springa mot skrivmod och skaparkraft.

Innehåll

I den här kursen kommer du att få verktyg för att komma igång med ditt skrivande i en tillåtande och trygg miljö.

Under kursens gång kommer du att genom olika skrivövningar utveckla din inspiration och lust att skriva. Du kommer att skriva på intuition och associationer, men kursen består även av längre övningar med tid för reflektion och eftertanke. Kursledaren ger dig tips om hur du kommer igång och hur du fångar läsaren. Du kommer även att få arbeta med kamratrespons där fokus kommer att ligga på att hjälpa varandra att se styrkorna i varandras texter och hur du bäst utvecklar din text för att nå dess fulla utvecklingspotential. Här får du skriva och berätta av hjärtats lust. Ingenting är rätt eller fel - låt fantasin flöda!

Upplägg

Kursen äger rum under en intensiv dag på lördag och omfattar 5 studietimmar med kort paus för lunch som du tar med själv. En studietimme omfattar 45 minuter. Ni tar också flera kortare bensträckare under dagen. Schemat för dagen ser ut som följer:

10:00-12:00 Pass 1
12:00-13:00 Lunchpaus
13:00-15:00 Pass 2

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs - bara lust att skriva.

Kursledare

Alexander heter jag och jag har varit poet i fem år och är nyligen även romandebutant. Jag trivs bra omgärdad av böcker och jobbar därför också på Bibliotek. En stor del i att själv vara författare tycker jag är intresset man finner i att ta del av andras texter och det är det som varit den stora motivatorn för att bli kursledare i skrivande.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Du ansvarar själv för att ta med dig material i form av papper och penna eller en egen dator, vilket du föredrar är upp till dig själv. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Karlstad, Fanfaren området.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar busstation 800m, tågstation 1,2km.(närmsta busshållplats Karolinen)
  • Parkeringar finns runt omkring våra lokaler, betalas via Easypark eller Apcoa Flow.
  • Kök med mikrovågsugn, kyl, frys, samt så bjuder vi på kaffe eller te.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Vill du delbetala skriv, önskar delbetala i meddelande rutan.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kreativt skrivande.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kreativt skrivande!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner