Visa kurser.se som: Mobil

Klockan 18.00 hos dig! Italiensk matlagningskurs hemma hos dig. Intresseanmälan

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Karlstad
4 timmar
420 SEK

Info om Klockan 18.00 hos dig! Italiensk matlagningskurs hemma hos dig. Intresseanmälan

Vill du och dina vänner, din familj eller kollegor lära er att laga italienskt tillsammans? Nu erbjuder vi dig möjligheten att lära dig laga italienskt hemma i ditt eget kök med vår kursledare Daniela Mariotti Alegi. Daniela kommer hem till dig och ni kan naturligtvis alternera hos vem ni är och lagar middagar.

Visste du att olivolja smakar olika beroende på var oliverna odlas och hur jorden, solen och vinden påverkar? Ta med dina smaklökar på en resa genom Italien! Under kursen får du lära dig laga god italiensk mat samtidigt som du lär dig mer om italiensk matkultur.

Innehåll
Du får lära dig laga snabb och enkel italiensk mat. Träna dina smaklökar - behövs egentligen så mycket salt? Daniela delar med sig av sin kunskap om t.ex. olivolja och balsamvinäger, vad skiljer dem åt och när kan man använda dem. Parmesan, Pesto och Tiramisu är andra godsaker du får njuta av och veta mer om.

Upplägg
Ca 4 studietimmar med kursledare hos en av deltagarna för att laga 3-4 maträtter, för att sedan avnjuta det tillsammans. Innan kursstart kommer vi överens om starttid och plats för kursen. Kursstart sker löpande och det krävs minst sex deltagare för att starta en kurs.

Kostnad för råvaror tillkommer med 130 kr/kurstillfälle. Betalas på plats direkt till kursledaren.

Daniela berättar var råvarorna kommer ifrån och visar på kartan. Danielas mål är att deltagarna ska få inspiration och våga använda fler italienska produkter, därför får man inget färdigt recept utan får skriva ner det efter hand. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Daniela Mariotti Alegi kommer från Italien men har även bott i USA, där hon inspirerade både barn och vuxna till en bättre matkultur - måltiden är något mer än att bara snabbt slänga i sig maten. Danielas passion är mat och att inspirera andra att laga bra mat att njuta av.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Alla råvaror ingår i priset.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Prata med ledaren om andra matlagninskurser eller varför inte språkkursen, italienska inför resan.

Bra att veta
Innan kursstart kommer vi överens om starttid och plats för kursen. Kursstart sker löpande och det krävs minst sex deltagare för att starta en kurs. Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan. 

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Klockan 18.00 hos dig! Italiensk matlagningskurs hemma hos dig. Intresseanmälan.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Klockan 18.00 hos dig! Italiensk matlagningskurs hemma hos dig. Intresseanmälan!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner