Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen på distans - Skytte i Värmland

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Distans
56 timmar
2022-10-25 18:00
4 500 SEK

Info om Jägarexamen på distans - Skytte i Värmland

Jägarexamen på distans är en komplett utbildning som ger dig den teoretiska kompetens och praktiska träning du behöver för att ta jägarexamen, där skyttet kommer vara i Värmalnd. Kursen ger kunskaper om viltet, jakten och vapnet och de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.

Innehåll
På våra kurser i jägarexamen får du lära dig de grundläggande teoretiska och praktiska delarna som behövs för att bli en säker och ansvarsfull jägare. Under kursens gång får du den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att ta jägarexamen. Du får också möjlighet att träffa andra kursdeltagare och utbyta erfarenheter. Utöver kurstillfällena kan det vara bra att öva enskilt på de olika momenten.

De teoretiska delarna handlar bland annat om:
- Jakten och olika metoder
- Viltkunskap
- Vapenkännedom
- Jaktlagstiftningen
- Jägarens ansvar och rättigheter

För att klara det teoretiska provet rekommenderas en viss del självstudier mellan sammankomsterna.

Upplägg
TEORI:: Lärarledda lektioner på distans i realtid varje Tisdag kl. 18:00-21:00 med start 25 Oktober, 8 tillfällen, 32 studietimmar. Det finns möjlighet att examinera i alla län, och du får efter utbildningen uppgifter till den examinator som kan hjälpa dig med provet på plats. 

SKYTTE: Skyttepraktiken/proven kommer att genomföras på en av de skyttebanor vi har samarbete med i Karlstad, Kil, Forshaga, Kristinehamn eller Karlskoga. Skyttet Kommer att vara antingen en helg (Fredag - Söndag) eller vardagskvällar under några veckor, ca 24 studietimmar med skytteövning inklusive de olika proven för skytte. Skyttet kommer hållas under våren 2023.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Anders Ekblom heter jag och är en aktiv jägare sedan 1980. Under alla dessa år har jag hunnit äga flera olika jakthundar och deltagit i många olika jakter efter många olika viltslag själv, med någon kompis, i det stora jaktlaget och på jakter i andra länder. Och alltid finns det nya erfarenheter att göra och nya kunskaper att ta till sig. Så för min del har jägarexamen varit en väg in i ett livslångt lärande och många spännande möten. Jag är också aktiv på Grava Skytteklubb. Ser fram emot att träffa er på kursen!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial som vi använder oss av är Jägarnas Riksförbunds material  (Din väg till jägarexamen ) som du köper själv.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Bra att veta
Förutom kursavgiften så tillkommer Naturvårdsverkets provavgifter på ca 1400 kr samt kostnad för förbrukat ammunition. Eventuella omprov bekostas av kursdeltagare. Provavgifter och ammunition bettlas på pals till provrättarna och skytteklubben.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen senast en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen på distans - Skytte i Värmland.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen på distans - Skytte i Värmland!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner