Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen på distans - Skytte i Karlstad

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Distans
56 timmar
2021-10-21 18:00
4 500 SEK

Info om Jägarexamen på distans - Skytte i Karlstad

Jägarexamen på distans är en komplett utbildning som ger dig den teoretiska kompetens och praktiska träning du behöver för att ta jägarexamen, där skyttet kommer vara en helg i Karlstad. Kursen ger kunskaper om viltet, jakten och vapnet och de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.

Innehåll
Kursen startar med teoridel på distans 9 tillfällen. Därefter teoriprov,skytteövningar som avslutas med skytteprov under en helg i Karlstad, Kil eller Forshaga.

Upplägg
TEORI: Lärarledda lektioner på distans i realtid varje Torsdag kl. 18:00-21:00 med start 21 Oktober , 8 tillfällen, 32 studietimmar. Det finns möjlighet att examinera i alla län, och du får efter utbildningen uppgifter till den examinator som kan hjälpa dig med provet på plats. 

SKYTTET: Kommer att vara antingen en helg (Lördag - Söndag) eller vardagaskvällar under några veckor, ca 24 studietimmar med skytte inklusive de olika proven för skytte.

Skyttepraktiken och proven kommer att genomföras på en av de skyttebanor vi har samarbete med i Karlstad, Kil eller Forshaga  och kommer att starta under April/Maj 2022. 

Förutom kursavgiften så tillkommer Naturvårdsverkets provavgifter på ca 1400 kr samt kostnad för förbrukat ammunition. Eventuella omprov bekostas av kursdeltagare. Provavgifter och ammunition bettlas på pals till provrättarna och skytteklubben.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Mgnus Resare älskar att vara i naturen, kallar mig själv för äventyrare, pilgrim och jägare. Har utbildat i jägarexamen i snart 3 år. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial som vi använder oss av är Jägarnas Riksförbunds material  (Din väg till jägarexamen ) som du köper själv.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen på distans - Skytte i Karlstad.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen på distans - Skytte i Karlstad!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner