Visa kurser.se som: Mobil

Informationskväll Släktforskning

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Karlstad
1 timme
2021-09-21 18:00
0 SEK

Info om Informationskväll Släktforskning

Lär dej släktforskning från grunden, informationskväll av vår kursledare Hans Olsson med många års erfarenhet inom släktforskningen. Carin Nilsson som har ett stort intresse för släktforskning och forskar idag på Medborgarskolan.

BÖRJA SLÄKTFORSKA I HÖST

Att släktforska är att resa i tiden. Du får möta människor som levde i gångna sekler och lära känna platser och miljöer som för länge sedan försvunnit. Ditt färdmedel är kyrkböcker och andra historiska handlingar, numera lätt tillgängliga för alla.

Det blir en resa, inte i kungarnas eller krigens historia, utan en upptäcktsresa i din egen historia. Vem vet var du hamnar - kanske i torpstugor eller palats, kanske i prästgårdar eller cirkustält. Följ med på en resa!

Informationskvällen om släktforskning vänder sig till dig som är nyfiken på att släktforska och är osäker på hur du komma igång. Kvällen kommer ge dig sakkunnig ledning grundläggande kunskaper i hur du börjar släktforska, vilka böcker du har nytta av och vilka arkiv som innehåller de uppgifter du söker.

Under kvällen kommer Carin Nilsson att berätta om det spänkande resa hon har gjort inom släktforskningen med massor av nyttiga kunskaper hon har tagit med sig under tiden. Carin Nilsson släktforskar idag i en av våra grupper på Medborgarskolan.

Om kursledaren:

Hans Olsson har varit en uppskattad kursledare hos Medborgarskolan sedan 2003 och då totalt haft ett 90-tal grundkurser isläktforskning. Han har varit medlem i Värmlands Släktforskarförening sedan 1999 och där varit styrelsemedlem och även ordförande i ett antal år. Han ansvarade för Släktforskardagarna i Karlstad 2014. Numera är han styrelseledamot i Sveriges Släktforskarförbund.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Informationskväll Släktforskning.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Informationskväll Släktforskning!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner