Visa kurser.se som: Mobil

Illustration - Hitta ditt uttryck

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
16 timmar
2019-10-12 10:00
1 495 SEK
Info om #Education#

Info om Illustration - Hitta ditt uttryck

Att illustrera är spännande & här kommer du får arbeta med att hitta ditt eget uttryck. Alla kan teckna och måla när man släpper sina hämningar och tanken på att det ska bli rätt. Kursen kommer lära dig att se vad det är som gör att du tycker något blir bra, medan du får utforska din fantasi.
Kursen hålls av Johanna Sundström, illustratören bakom HILDELOV som skapar fantasifulla figurer med ett alldeles eget liv.

Innehåll
Du får lära dig grundtekniker så som bland annat komposition, perspektiv och form och hur du kan använda dig av dessa när du skapar/tecknar/illustrerar. Med hjälp av olika övningar utvecklas din förmåga. Vi arbetar med bilder från fantasin, kollar referenser och provar oss fram tills vi hittar det vi gillar, tills vi skapat fantastika konstverk. Motiven är fria & kursen bygger på att du ska hitta ditt inre uttryck inom måleri samt skapande. Arbetet med färg & form ska vara roligt, enkelt & väcka en lust att skapa.

Upplägg
Vi träffas en helg 10.00 - 16.00 både lördag & söndag. Uppehåll för lunch.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Johanna Sundström är illustratören bakom Hildelov som skapar fantastiskt fantasifulla målningar. Hon brinner för att hitta deltagarnas innersta uttryck att få dem att släppa prestationskrav och bara ha kul när de skapa sina alldeles egna illustrationer. En kurs med Johanna kommer ge dig tips och tricks för att inspirera dig och fortsätta med ditt skapande.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial tillkommer & köps av deltagarna. Valfria material, detta rekommenderas att välja mellan eller kombinera:
- Akvarellfärger, penslar & blyertspennor
- Papper
- Kritor eller tusch
Medtag matsäck & fika under dagen

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, upptäck vårt kursprogram för att hitta något annat som verkar spännande.

Bra att veta
Stafflier finns på plats.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Illustration - Hitta ditt uttryck.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Illustration - Hitta ditt uttryck!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner