Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Kristinehamn
10 timmar
2021-11-18 19:00
1 590 SEK

Info om IGP Lydnad/Skyddslydnad

IGP som tidigare kallat IPO och är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar. Detta är kursen för dig som är nyfiken på att tävla i IGP eller för dig som är vid startlinjen att gå ut på plan och göra debut. Kursen hålls i uppvärmda lokaler, medborgarskolans hundhall i Kristinehamn.

Innehåll:
Innan de praktiska övningarna kommer vi gå igenom teoretiska delar enligt nedan:
- vad är IGP
- hur lär man sin hund
- hur lär sig hunden
- inlärningsprocess
- klassisk konditionering, operant konditionering
- motivation

Inom provformerna i IGP är det samarbetet mellan förare och hund som upplev starkast. En viktig egenskap i IGP är att hunden visar arbetsglädje. Vi tränar fritt följ, sitt, ligg, stå under marsch, hit, apportering, framåt, platsliggning. På träningsplatsen lär vi in de nya övningarna och förbättrar de tidigare tränade övningarna.

I skyddspasset krävs nervstyrka, intelligens och bra socialt beteende. Det är viktigt att börja träna skyddslydnad endast i lite drift. Detta gör det lättare för hunden att förstå och tillgodogöra sig kommandon i skyddsträning med figuranten.

Upplägg:

5 tillfällen med teori och praktiska moment. Kursen hålls i uppvärmda lokaler, medborgarskolans hundhall i Kristinehamn.

På träningsplatsen lär vi in de nya övningarna och förbättrar de tidigare tränade övningarna. Hemläxorna är träningsveckans röda tråd. Vägen till en mästerlig inlärning följer en tydlig, strukturerad plan. Vi kommer att jobba efter varje enskilda ekipagens kunskapsnivå.

Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång, resterande kan vara åhörare. På grund av Covid-19 måste vi tyvärr begränsa antal deltagande till en människa per hund. När reseredaktionerna lättas är familjemedlemmar välkomna att delta som åhörare.

Förkunskaper
Grundkurs eller likvärdig kunskap inom lydnad.


Kursledare
Mitt namn är Monika Herzberg. Jag har haft hundar sedan barndomen, jag tränar aktiv med mina hundar och med framgång deltagit i olika mästerskap.

Förutom min utbildning som hundtränare, har jag deltagit på många seminarier och vidareutbildningar. Mitt mål är att lära dig framgångsrik träning med mycket kul tillsammans med din hund.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Kursmaterial

Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under terminen som du är kursdeltagare hos medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden. 


Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se


Bra att veta
Meddela ras vid anmälan. Ta med vaccinationsintyg, olika leksaker, mycket godis i små bitar till hunden, vattenskål och en filt.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om IGP Lydnad/Skyddslydnad.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera IGP Lydnad/Skyddslydnad!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner